fejléckép

Zöld dísznövények

Szobafenyő

A szobafenyő nyitvatermő dísznövényeink egyike. Nagyszüleink lakószobáiban gyakori vendég volt. A modern lakásokban a száraz levegő miatt gondozása nem egyszerű. Hűvös helyet igényel.


  Hűvös...

bővebben >>

Kereklevelű sziklapáfrány

Ez az alacsony növekedésű, erőteljesen elágazó páfrány kiváló talajtakaró növény. Sok helyet igényel, mert apró levélkékből álló lombja szélesen elterül.Gombokra emlékeztető...

bővebben >>

Trópusi madárfészekpáfrány

A széles, hosszú levelű trópusi madárfészekpáfrány eltér a páfrányfélék jellegzetes formájától. Gondozása és helyigénye azonban megegyezik a többi páfrányéval.


Páfrány, legyező alakú,...

bővebben >>

Cikász

Több mint 100 millió éves A még ma is létező cikászfajták élő bizonyítékai azoknak az ősi növényeknek, melyek a földtörténeti őskorban, a triász és kréta időkben, mintegy 100-130 millió évvel ezelőtt éltek.

bővebben >>

Sárkányfa

Sárkányfa (Dracaena)

Nem csoda, hogy a sárkányfa napjainkban nagy népszerűségnek örvend, hiszen gondozása egyszerű, dús zöldje mégis üde színfoltot varázsol otthonunkba. A virágüzletekben különböző fajtáival találkozhatunk.

A sárkányfa hatalmasra nőhet
Az évek során akár két méteres magasságot is elérhet a sárkányfa. Némelyik fajta...

bővebben >>

Buzogányfa

Buzogányfa (Beaucarnea recurvata)   A buzogányfa palackhoz hasonló törzse vizet raktároz szárazság idejére.
A növény érdekes alakjával hívja fel magára a figyelmet. Mivel gondozása egyszerű, laikusoknak is bátran ajánlhatjuk.

bővebben >>

Alokázia

Alokázia (Alocasia)   Az alokázia az ismert leveles dísznövények egyik legszebb faja. Szobai kultúrában csak akkor fejlődik valóban jól, ha a levegő elég párás, ezért jobb, ha télikertben tartjuk.

bővebben >>

    Fel↑